Lavendel i naturkosmetika

Lavendel finns ofta i naturkosmetika. I innehållsdeklarationen (texten med pyttesmå bokstäver du på baksidan av kosmetiska förpackningar) kallas lavender oil eller rent av Lavandula angustifolia. Yardley har i åratal tillverkat en linje av klasisk kosmetika som sprider lukt av lavendel. I deras fall handlar det om English Lavender som är en av lavendels varieteter.

lavendel lavandula angustifolia

Lavendel är mest känt för sin fina doft och används som doftämne. Doften kommer från eteriska oljor som innehåller: linalool, linalyl acetate, terpener och kamfor mm.

Linalool är allergen och lavendel finns med på EU listan över 26 värsta allergener som måste deklareras i innehållsdeklarationen. Lavendelallergi är sedan längre känd. Allergi kan orsaka hudproblem t ex kontaktallergi osv.

Lavendel som konserveringsmedel i naturkosmetika


Lavendel används som konserveringsmedel i naturkosmetika. Lavendelolja eller andra extrakt av lavendel fungerar som baktericid och fungicid i kosmetika. För att få en bättre konservering kombineras lavendel med tea tree oil som är bakteridödande.

Bilden är från Wikimedia

Naturkosmetik handlar om skönhetsmedel t ex hårvård, kroppsvård och ansiktsvård som innehåller ingredienser från naturen. Detta är en kortfattad presentation. Mer information om naturkosmetik hittar du bl. a. på adressen:

www.naturkosmetik - online.se

Köp råvaror för tillverkningen:

Bivax gult 50g, bivax gult 100g, Caprylic/capric triglyceride (MIGLYOL 812 N), Lipex L'sens

Köp naturkosmetik Arctic Naturals. Fri frakt. 

Blåbärsschampo

Cranberry Conditioner

Aronia Hårinpackning

Birch Leaf Body Wash

Elderberry Body Lotion

Sea Buckthorn Day Cream

Crowberry Night Cream

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)