Hårvard på ett naturligt sätt

TVÄTTA HÅRET RENT MED SCHAMPO

Schampo innehåller i grunden samma kemikalier som vilken rengöringsprodukt som helst. Dessa är tensider som avfettar håret, löddrar och tar bort smutsen. För stark dvs för avfettande schampo kan verka uttorkande på dina hårstrån och skada håret. Valet av schampot är viktig. Hitta ett rätt schampo för ditt hår. Fett hår behöver inte ett stark avfettande schampo utan ett milt schampo som kan användas varje dag. För tunna, fina hårstrån och ömtålig hårbotten är det viktigt att använda ett så milt schampo som möjligt.

REPARERA, ÅTERFUKTA OCH SKYDDA HÅRET MED BALSAM

Schamponering tar bort smuts och fettavlagringar. Detta innebär att en hel del av nyttig fett försvinner. Därför är det viktigt att du efter schamponeringen används ett balsam som verkar återfuktande. Fördela balsam jämnt över varenda litet hårstrå. Låt verka i ett par minuter och skölj sedan håret med ljummet vatten.

EKOLOGISK HÅRVÅRD

All naturkosmetik är inte ekologisk. För att vara ekologisk måste ingredienser komma från ekologiska odlingar. Ekologisk hårvård (eller bättre: så ekologisk och naturlig som möjligt) är möjligt idag. Man kan köpa hårbalsam med ekologisk odlad aloe vera eller mango butter från ekologiska odlingar.

eko certifieringar ICEA EcoCert Cosmetique BioIdag finns fler ekologiska certifieringar bl a svensk Bra Miljöval som omfattar skönhetsprodukter inklusive naturkosmetik men också certifieringar utvecklade endast för naturkosmetik t ex EcoCert och BDiH.

Vissa kosmetiska produkter kan också certifieras under ekologiska märkningen EU Ecolabel (tidigare EU-blomman).

KAN MAN TVÄTTA HÅRET MED SCHAMPO VARJE DAG?

Svaret är JA, men köp ett milt schampo (gärna naturprodukt) som kan användas varje dag.

Naturkosmetik handlar om skönhetsmedel t ex hårvård, kroppsvård och ansiktsvård som innehåller ingredienser från naturen. Detta är en kortfattad presentation. Mer information om naturkosmetik hittar du bl. a. på adressen:

www.naturkosmetik - online.se

Köp råvaror för tillverkningen. Fri frakt:

Bivax gult 50g, Bivax gult 100g, 500g Caprylic/capric triglyceride (MIGLYOL 812 N), Lipex L'sens

Köp naturkosmetik Arctic Naturals. Fri frakt. 

Blåbärsschampo

Cranberry Conditioner

Aronia Hårinpackning

Birch Leaf Body Wash

Elderberry Body Lotion

Sea Buckthorn Day Cream

Crowberry Night Cream

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)